Tur 30/06-13 til Steigtinden (793moh)

Turen i ord og bilder

Etter og ha fått en tur til Steigtinden ødelagt av tåke tidligere tok jeg likevel sjansen på en grå ettermidagstur oppover mot toppen.

Startet fra parkeringen ved Grendehuset på Skau og følgte godt merkede skogsveier og stier innover og oppover i skogen mot Skauskaret.

Det er ganske bratt oppover i skogen så lårmusklene får virkelig kjørt seg. Det er derfor ordnet med tre "offiselle" pauseplasser oppover i lia.

Når en kommer over tregrensa, og når Skauskaret, tar en av til venstre og forsetter opp og innover Tonfjellet mot Steigtind.

Innover Tonfjellet er det lett og gå og lett og finne frem. Den siste stigning opp mot toppen av steigtind er bratt, men det er sti og en trenger ikke "klatre".

Toppen er smal og langstrakt og det er en veldig "luftig" utsikt mot nord. Så folk med høydeskrekk bør holde seg unna de mest luftige partiene.

Men det anbefales og bevege seg litt langs den langstrakte toppen, det er stier og følge, for å nyte de forskjellige utsiktspunktene. Et must er å få med seg "vinduet" i fjellet som ligger litt øst for "postkasse" punktet.


Kart med inntegnet rute til Veten på Steigtinden

Ruten fra Skau til Steigtind er tegnet inn med rødt.

360 graders panoramabilde fra toppen.

360 graders panoramautsikt fra toppen.

Parkeringsplass

Første del av ruta sett fra parkeringsplassen ved Skau grendehus.

Over på sti.

Rett før den skikkelige stigningen starter går ruta over fra skogsvei til godt merket skogssti.

Tredje hvileplass

Den tredje og siste offiselle hvileplassen før en er over skogsgrensa. Her er det fin utsikt utover Skau og mot Landegode.

Ruta mot toppen.

Ruta fra Tonfjellet og opp til postkassen på Steigtind.

Vestenden av Steigtind

Steigtind kneiser til værs, her et lite stykke før den siste bratte oppstigningen mot toppen.

Vinduet i Steigtiden.

Når en kommer opp stien mot toppen kan en ta til høyre (øst) hvor en finner et "vindu" i fjellet. En luftig detalj som det vel verdt og få med seg.

Steigtinden speilet i vann.

Tok en litt annen vei ned og kom mer direkte vest for fjellet. Her speiler fjellet seg i et lite vann som jeg ikke vet navnet på.

Utsikt mot Skautuva.

Utsikt mot Skautuva på tur ned over Tonfjellet.

Har du noe du noe på hjertet rundt innlegget/turen? Både ris og ros mottas med takk!

Til toppen